A rost életet menthet

- Írta: SzN

Címkék: emésztés rák rost
A rost életet menthet

A rostban gazdag táplálkozás előnyeiről szóló tudományos tanulmány eredményei szerint nemcsak közérzetünket, emésztésünket javítja a rostokban dús étrend: számos betegség kialakulását is megelőzhetjük, ha az elfogyasztott táplálékaink nagy arányban tartalmaznak élelmi rostokat.

A rostos ételek előnyben részesítésével számos súlyos betegség megelőzhető, nemcsak a gyulladásos gyomorbetegségek vagy emésztési rendellenességek, nem utolsó sorban a székrekedés, hanem komoly, sok esetben halálos kór ellen is hatásos lehet, ha a napi menübe többször kerül élelmi rostban gazdag táplálék.

Miért egyek rostokat?

  • Mert tisztítják a bélrendszert.
  • Mert enyhítik a gyulladásos folyamatokat.
  • Mert fokozzák a bélműködést, így segítve az emésztést is.
  • Mert csökkentik a testsúlyt.
  • Mert csökkentik a vérnyomást.
  • Mert stabilizálják a vércukorszintet.
  • Mert jó segítői a fogyókúráknak.
  • Mert megkötik azon kémiai anyagokat, amelyek felelősek lehetnek a rák kialakulásáért.
  • Mert csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját.
  • Mert képesek a légúti megbetegedések megelőzésére.
  • Mert bizonyos fertőző betegségek kivédésére is képesek.
     

Mely élelmiszerek tartalmazzák az egészség megőrzéséhez legfontosabb élelmi rostokat?

  • Teljes kiőrlésű gabonafélék.
  • Barna rizs.
  • Zab.
  • Gyümölcsökben lévő rostok.
  • Zöldségekben lévő rostok.