Almás vagy körtés kukoricamorzsa

2011.06.15. - Írta: Kisa Judit

Almás vagy körtés kukoricamorzsa

Hozzávalók:

2,5 dl tejföl, 10 dkg kukoricadara, 3 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 8 dkg méz (= 4 evőkanál méz), 8 dkg vaj, 30-40 dkg alma vagy körte, 5 dkg mazsola

A tejfölt a tálba öntjük, majd belekeverjük a kukoricadarát, a mézet, a fahéjat, és a tojásokat. A vajat egy nagy tepsi közepére tesszük (egy darabban). Előmelegített sütőbe (180-200ºC) toljuk, ha elolvadt mozgatással szétterítjük, hogy a tepsi minden részébe jusson. Az elkészült masszát a tepsi középről kezdve, csiga alakban öntsük, mert így mindenhova egyenletesen jut. Sütőbe visszatolva 10 percig sütjük. Közben az almát vagy körtét durvára reszeljük, s összekeverjük a mazsolával. A sütési idő letelte után a lepény tetejére szórjuk a mazsolás gyümölcsöt, és még 10 percig sütjük, - majd fakanállal összetörjük.