Aszalt szilva leves

2011.07.16.

Aszalt szilva leves

Hozzávalók:


12 dkg aszalt szilva,
1 dl tejszín,
5 dkg méz (=2 evőkanál méz),
4 dkg kukoricaliszt,
2 db egész fahéj,
4 db egész szegfűszeg.
 

A szilvát nagyobb mazsola nagyságúra felaprítjuk, és 8 dl vízben feltesszük főni. Egész szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Míg felforr, elkészítjük a tejszínből és a kukoricalisztből a habarást, és ezzel sűrítjük a levest. Ízlés szerint mézzel ízesítjük.

Ötlet: A fűszerek aromáját előre is kifőzhetjük, 10 percig forralva őket, így még az aszalt szilva főzése előtt eltávolíthatjuk a darabos részeket. Azért használunk egész fűszereket, hogy az őrölt fűszereknél érezhető torkot csiklandozó hatást elkerüljük.

Tipp: A mandula piskóta kiváló betétje lehet a levesnek.