Recepttárunkban ezúttal az osztrák gyerekek egyik kedvencét mutatjuk be, ám bizonyosak vagyunk abban, hogy ezt a finomságot a magyar gyerekek, sőt a felnőttek is szívesen fogadják. Elkészíteni egyszerű, s mivel sok kislány szívesen sürög-forog a konyhában, ezért a főzés menetét úgy mutatjuk be, hogy bárki könnyen követni tudja.
- Forraljuk fel a vizet, a tejet, tegyük bele a sót és 50 gr vajat.
- Vegyük le a tűzhelyrôl, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze.
- Adjuk hozzá a tojást, folytassuk a keverést, amíg a massza el nem válik a táltól.
- Gyúrjuk rúdformába, és vágjuk 12 egyenlô darabra.
- Simítsuk szét az egyes darabokat; vegyük ki a sárgabarackból a magot, és tegyük a massza közepébe.
- Hajtogassuk a tésztát a barack köré, úgy hogy eltakarja. Tűzzük össze fogpiszkálóval.
- Forraljunk vizet.
- Ha a víz forrni kezd, tegyük bele az elsô három gombócot, fôzzük 10 percig.
- Folytassuk addig a fôzést, amíg mindegyik elkészül.
- Olvasszuk fel a maradék vajat egy serpenyőben.
- Pirítsuk meg a zsemlemorzsát, adjuk hozzá a cukrot.
- Vegyük le a tűzhelyről, forgassuk meg a cukros zsemlemorzsában a gombócokat.
Jó étvágyat kívánunk!