Brokkoli és karfiol sajttal

2010.09.14. - Írta: betegvagyok.hu

Brokkoli és karfiol sajttal

Hoz­zá­va­lók 4 sze­mély­re:

0,5 kg brokkoli,
0,5 kg karfiol,
0,5 l tej,
25 dkg reszelt eidami sajt,
4 db paradicsom,
2 evőkanál liszt,
kis csokor metélőhagyma.

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és szűrőbe téve, folyó vízben megmossuk. Forró, gyengén sózott vízbe téve, 5-6 percig főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Tűzálló tálban szépen elrendezzük, és félretesszük.
A két evőkanál lisztet kevés hideg tejjel simára keverünk egy nyeles edényben, majd közepes lángon állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi tejet, és tovább kevergetve forraljuk, míg besűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverünk kb. 2 dkg vajat, vagy margarint, a reszelt sajt és az apróra vágott metélőhagyma felét. A mártást ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a maradék sajtot. Előmelegített sütőben 4-5 percig grillezzük, míg a sajt ráolvad.
A paradicsomokat apróra vágjuk, és a sajtmártásos zöldségre szórjuk. A maradék metélőhagymával díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag 424 kalória