Céklás túrókrém

2011.03.07.

Céklás túrókrém

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 2 cm-es torma
  • 1-2 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kiskanál méz
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró

 

A meghámozott nyers céklát és a friss tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. Ezután turmixoljuk vagy alaposan összekeverjük a tejföllel és a túróval. Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.

Elkészítési idő: 15 perc

Ötlet: a túrót tofuval is helyettesíthetjük, illetve a tejföl elhagyható, akkor is jó ízű, de darabosabb krémet kapunk. Ha nincs friss torma, akkor 1-2 evőkanál ecetes tormával is ízesíthetjük. A friss tormagyökér a hűtőben hetekig eláll, mindig csak annyit reszeljünk belőle, amennyire szükségünk van.