Csirke Stroganoff módra

2010.03.17.

Csirke Stroganoff módra

Hoz­zá­va­lók:

1 evőkanál oliva olaj,
1 közepes fej hagyma finomra vágva,
2 evőkanál piros paprika,
250 g gomba apróra szeletelve,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
180 ml csirkehúsleves,
300 g tejszín, 1 főtt csirke,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál finomra vágott tárkony

Forrósítsa fel az olajat, s pirítsa meg benne a hagymát, amíg puha lesz. Szórja bele a paprikát, kevergesse még 2 percig. Adja hozzá a gombát és a szószt, kevergetve főzze, amíg a gomba megbarnul, öntse hozzá a csirkelevest és a tejszínt, és forralja fel. Csökkentse a hőmérsékletét, fedő nélkül főzze tovább a mártást, időnként megkeverve. Körülbelül 5 perc kell ahhoz, hogy simává váljon. Eközben fejtse le a húst a főtt csirkéről és vágja fel csíkokra. Adja a csirkét és a mustárt a szószhoz és kevergesse, amíg átmelegszik. Szórja rá a tárkonyt. A finom csirkeételt széles metélttel tálalja.



Négy adag: adagonként 53 g zsír. 3097 KJ.