Diabetikus gyümölcskenyér

Diabetikus gyümölcskenyér

Hozzávalók:

400 g teljes kiőrlésű liszt
150 g mazsola
125 g mogyoró
100 g cukor (vagy xilit, nyírfacukor, gyümölcscukor)
2 körte
2 alma
2 csomag sütőpor
1 ek kakaó
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almákat és körtéket és vágjuk ki a magházukat. Reszeljük le a darabokat nagylukú reszelőn, és keverjük össze a cukorral és mazsolával. Éjszakára hagyjuk összeérni a keveréket.
Hevítsük elő a sütőt 175 fokra. Vágjuk durva darabokra a mogyorót, és adjuk hozzá a fűszerekkel együtt a gyümölcsös keverékhez. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt is keverjük a masszához.
Dolgozzuk jól össze az egészet, majd öntsük a kikent, liszttel megszórt formába, és 1 órán át süssük.

 

Tápérték szeletenként:

120 kalória, 20 g szénhidrát, 4 g zsír, 3 g fehérje

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: www.rezepte-und-tipps.de


Szakértőink

dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus



Bezár