Fahéjas almás cukor nélkül

Fahéjas almás cukor nélkül

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 13 dkg fruktóz
  • 25 dkg reszelt, nem kinyomott alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só

Elkészítés:

A 3 tojásfehérjét habbá verjük a csipet sóval. Amikor már kemény, beletesszük a fruktózt, amivel tovább verjük. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját. A lisztet össze keverjük a szódabikarbónával. A lisztet és a reszelt almát felváltva a felvert tojáshoz adagoljuk. Végül belekeverjük a fahéjat. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 296 kJ (72 kcal)
  • fehérje: 1,9 g
  • zsír: 0,7 g
  • szénhidrát: 14,1 g