Fahéjas csirke paradicsommal

2011.08.09.

Fahéjas csirke paradicsommal

A magyar konyha a paradicsom sokféle ízletes elkészítési módját ismeri, de hadd kínáljunk itt egy különleges görög receptet:

Hozzávalók:

1 kg csirke,
5 gr pirospaprika,
2 dl fehérbor,
50 dkg paradicsom,
8 dkg vaj,
5 gr fahéj

A csirkét belül megsózzuk és paprikával megszórjuk. A felhevített vajon a csirke minden oldalát pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a meghámozott négybe vágott paradicsomokat, még sóval és őrölt fahéjjal ízesítjük. Sütőben, jól lefedve puhára pároljuk. A csirkét földarabolva a megpárolt paradicsomokkal és mazsolás rizskörettel tálaljuk. Magyar paradicsommal és magyar fehérborral talán még finomabb az eredetinél. Jó étvágyat!