Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
2.5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 késhegynyi fehérbors
4 db tojás
10 dkg sajt (comté vagy gruyère)
A tetejére
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (comté vagy gruyère)
Elkészítés
- A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk.
- Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elválik az edény falától.
- A masszát félretesszük kicsit hűlni, majd egyenként hozzáadjuk és elkeverjük benne a tojásokat.
- Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot belereszeljük a tésztába, és jól eldolgozzuk.
- A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi nagyságú kupacokat nyomkodunk.
- A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd reszelt sajttal megszórjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.