Friss házi szaloncukor

Friss házi szaloncukor

Mindenkinek, aki szereti a szaloncukrot, és szeret új ízeket kipróbálni. Jól záródó, kis fémdobozokba csomagolva ajándékba is adhatjuk.

Elkészítés:

Egy edénybe fél kiló fehér vagy barna cukrot öntünk, hozzáadunk 10 evőkanál vizet. Folyamatosan kevergetés mellett 8 percig főzzük. (Fele idő elteltével egy kanál masszát tányérra teszünk és szétterítjük.) Ha sűrűsödik és keményedik, a cukor elkészült. Levesszük a tűzről. Az ízesítés történhet kókuszreszelékkel vagy fahéjjal, dióval, darált mazsolával, datolyával, pisztáciával. Az elkészült masszát nedves kézzel sodorjuk rúddá. Lehetőség szerint porcelán tálat használjunk. Mielőtt teljesen kihűl, darabokra vágjuk. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a teljes kihűlés után színes papírba csomagoljuk.