Gyömbéres csokisokk

Főzzük el az ex-et!

2012.01.11. - Írta: Várady Judit

Gyömbéres csokisokk

Mindenkinek vannak gyenge pontjai. Sokak számára ez általában a csokoládé. Magamról tudom, hogy a csokoládé talán az egyetlen, amivel meg lehet vesztegetni… A téli hidegben nem tudnak, sem a C-vitaminok, sem a különböző vitamincseppek segíteni kimászni az ex gödréből, de egy jó csokoládésokk, biztosan feltölt minket elegendő endorfinnal ahhoz, hogy újult erővel vágyjunk az életben mindig többre, azért, hogy az meg is történhessen!

Hozzávalók:

5 dkg étcsokoládé
2 dkg margarin
1 tojás
2 dkg liszt
1 teáskanál aprított gyömbér
2 kávéskanál cukor
pici só
0,5 dl víz


Még mielőtt neki állnánk, melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Amíg a sütő bemelegszik, vegyünk elő egy kerek sütőformát, vajazzuk ki és cukorral vékonyan szórjuk meg. A csokoládé felét tegyük felére, a másik felét pedig olvasszuk meg és hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét verjük habossá, a sárgájához adjunk 1 kávéskanál cukrot és keverjük el jó alaposan. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, egy pici sót és az addigra kihűlt csokoládét. Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjéből felvert habot.
Egy kis edényben fél dl vizet melegítsük meg a gyömbérrel és a maradék púpos kávéskanál cukorral. A tűzről levéve várjuk meg, amíg kihűl, és csak azután adjuk hozzá a maradék csokoládét!
A tésztát felezzük el, a sütőforma feléig tegyük bele, majd öntsük bele a gyömbérszirupot és fedjük le a maradék tésztával.

Csupán 10 percig süssük és vaníliafagylalttal tálaljuk!