Halfasírt

2011.06.14. - Írta: Kisa Judit

Halfasírt

Hozzávalók:

40 dkg friss vagy mirelit tonhal, 20 dkg burgonya, 1 tojás, 4 dkg reszelt Trappista vagy Eidami sajt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál borsikafű, ½ kávéskanál őrölt szerecsendió, ½ csokor petrezselyemzöld vagy 1 teáskanál szárított petrezselyem, hidegen sajtolt olaj

 

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hámozott, megmosott burgonyát és a sajtot. A halat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vagdaljuk. Majd összekeverjük a burgonyát, sajtot, a halat, a tojással és a fűszerekkel. Pogácsákat formázunk belőle. Kiolajozott tepsibe tesszük, felső felületüket is bekenhetjük olajjal. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 perc alatt (gáz: 4-es fokozat, villany: 200ºC) készre sütjük.