Húsvéti csoki tojás házi recept alapján

2012.04.06. - Írta: Várady Judit

Húsvéti csoki tojás házi recept alapján

Csengettek!

A locsolók türelmetlenül sorban állnak az ajtóban a lányok nagy örömére!

Hiszen ki szeretne elhervadni? Persze, hogy senki!

Sok éven át készítettem hímes tojást, vagy vásároltam cicomás csomagolású csoki tojásokat, de idén úgy döntöttem, hogy saját, házi készítésű tojásokkal lepem meg a fiúkat.

Érdemes többet készíteni, mert egyszerű, finom és nem kell festeni!

Hozzávalók:

20dkg margarin
15dkg darált keksz
30dkg gesztenyemassza
20dkg cukor
Fél tábla étcsokoládé
Fél tábla fehércsokoládé

Elkészítési idő: 30 perc

Lassú tűzön, kicsi margarinnal felolvasztjuk az étcsokoládét. Levesszük a tűzről és a cukorral, és a margarint összekeverjük, amíg nem habzik.
Adjuk hozzá a gesztenyemasszát és a darált kekszet.
Tojásformákat készítünk belőle, és az előre összereszelt fehércsokoládéba hempergetjük.

Tálalás: Tojáshalmazon

Jöhetnek a locsolók!