Isteni sütésmentes gyümölcstorta

Isteni sütésmentes gyümölcstorta

Hozzávalók

50 dkg eper
4 pohár natúr joghurt
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
2 zacskó zselatin
15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj

A joghurtot a cukorral és egy zacskó zselatinnal keverjük össze, melegítsük meg, de vigyázzunk, ne forrjon fel, mert akkor kicsapódik a zselatin, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a kihűlt zselatinos masszába.

A krémet hagyhatjuk fehéren is, de az gyümölcs egy részét is beleapríthatjuk. Ha így teszünk, akkor a végén adjuk a masszához.

A kekszet törjük össze nagyon apróra, a legjobb, ha ledaráljuk. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük a kekszhez fokozatosan, hogy kemény, tésztaszerű keveréket kapjunk. Egy tortaforma alját béleljük ki a vajas keksszel, majd öntsük rá a krémet. Az epret főzzük fel a másik zacskó zselatinnal és némi cukorral, majd öntsük a tetejére. Tegyük hűtőbe legalább hat órára.