Kakaós Szelet

Kakaós Szelet

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg fruktóz
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 db tojás
  • 4 dkg kakaó
  • 0,5 l 1,5 %-os tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg diabetikus sárgabarack dzsem

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a fruktózzal és a tojással. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A margarinos keverékhez felváltva adagoljuk a tejet és a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, legvégül a kakaót tesszük bele. A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes tűzön tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt lapjával kettévágjuk, és megkenjük a dzsemmel.