Karácsonyi gyümölcstál málnaöntettel

2011.12.20.

Karácsonyi gyümölcstál málnaöntettel

Jól ismert gyümölcsökből is készíthetünk ünnepi finomságot – nem kell hozzá más, mint némi fantázia, és persze, alapanyag. Lássuk.

Hozzávalók 12 személyre:

28 dkg málna
140 dkg hámozott ananász
2 evőkanál coantreau (vagy friss narancslé)
2 bébinarancs
6 kiwi

A málnát óvatosan leöblítjük avagy kiolvasztjuk, a likőrt hozzáöntjük: abból készítjük el a málnaszószt, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
A meghámozott ananászt kimagozzuk, félbe vágjuk, középső részéből levágunk egy ujjnyi vastag karikát, amelyből késsel háromszögeket kivágva csillagot formázunk, majd a maradék két fél gyümölcsöt is kettévágjuk, és éles késsel vékonyra szeleteljük.
A meghámozott narancsokat is vékony szeletekre vágjuk.
A kiviket szintén meghámozzuk, középső részükből kisujjnyi vastag karikát vágunk, abból csillagot készítünk (hasonlóan járunk el, mint a ananásznál), összesen hatot, a maradék gyümölcsöt vékonyan felszeleteljük.
A gyümölcsszeleteket ízlésesen elrendezzük egy szép üvegtálon, középre helyezzük a csillag alakú ananász-szeletet, köré arányosan elrendezve a hat kis kiwicsillagot.
Végül rácsepegtetjük a málnaszószt.

Tápanyagtartalom egy adagban: 83 Kcal, 1 g fehérje, 1 g zsír, 20 szénhidrát, 4 g élelmi rost