Lecsós libacomb

Nagyanyáink receptjei

2011.11.12. - Írta: Várady Judit

Lecsós libacomb

Hozzávalók:

5 db libacomb
2dkg só
15 dkg hagyma
1 dkg pirospaprika
0,5 dkg fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 kg zöldpaprika
0,5 kg friss paradicsom vagy konzervlecsó
10 dkg libazsír
5 adag sós vízbe főtt burgonya
1 csomag petrezselyem

A libacombokat jól megtisztítjuk, megsózzuk. Az zsírt-felét hússütő serpenyőben felhevítjük és a combokat gyors tűzön mindkét oldalon kissé pirosra sütjük benne. Áttesszük egy másik edénybe, majd a beleteszünk 5 dkg apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vízzel felengedjük és ráöntjük az edényben elkészített libacombokra. A fokhagymát megtisztítjuk, késsel szétnyomkodjuk, apróra vágjuk, és ugyancsak beletesszük a libacombokhoz. Kevés vízzel felengedjük, ízlés szerint megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben 10dkg hagymát vékony szeletekre vágunk, és a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, a felkockázott füstölt szalonnával egy serpenyőben félig megpirítjuk. Közben, ha a libacombok már majdnem puhák, a lábas egyik oldalára rakjuk őket, a másik oldalára pedig a félkész lecsót tesszük és fedő alatt meg-megrázva (nem keverve) puhára pároljuk az egészet.

Forrón tálaljuk, sós vízben kifőtt és vágott petrezselyemmel meghintett burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk!