Meggyfelfújt

2012.06.19.

Meggyfelfújt

Hoz­zá­va­lók 6 sze­mély­re:

2 evőkanál finomliszt, 3 evőkanál vaníliás cukor, 250 ml tej, 2 közepes tojás, 15 g lágy vaj, 45 g friss meggy vagy cseresznye, felvert tejszín tálaláskor

 

A  lisztet és a két evőkanál cukrot a tej felével simára keverjük, majd a maradék tejet és a tojásokat habverővel hozzákeverjük és 30 percig pihentetjük.
A kimagozott meggyet konyhai papírtörővel leszárítjuk, majd a kivajazott edény aljára egy sorban elterítjük.
A tésztát ismét keverjük össze és öntsük rá a meggyre úgy, hogy háromnegyedéig elfedje. A 200°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig aranysárgára sütjük.
Még melegen tálaljuk, majd a maradék cukorral a felvert tejszínhabbal díszítjük.
Ne lepődjünk meg ha a felfújt a sütőből kivéve összeesik.
A meggy helyett felhasználhatunk még szeletelt szilvát, őszibarackot, sárgabarackot, vagy esetleg fagyasztott nyári gyümölcsöket is.

Energiatartalom: 142 kalória személyenként.
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc