Padlizsántál

2011.06.10.

Padlizsántál

Hoz­zá­va­lók:

500 g padlizsán,
500 g hagyma,
500 g zeller,
150 g zöld olajbogyó,
300 g paradicsom,
4 evőkanál napraforgóolaj,
6 evőkanál extra szűz olívaolaj,
frissen őrölt fekete bors,
25 g cukor, só,
7 evőkanál fehér ecet,
2 evőkanál kapribogyó.

Mossa meg a padlizsánt, sózza be, helyezze egy szűrőbe, hogy a kesernyés leve lecsepegjen. Aprítsa fel a hagymát finomra, blansírozza a zellert, és vágja fel. Az olajbogyókat vágja félbe, magozza ki. Blansírozza a paradicsomot és szűrőn paszírozza át. Melegítse fel a napraforgó olajat egy serpenyőben, s süsse benne a padlizsánt mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Az olívaolajon párolja meg a hagymát. Adja hozzá a zellert, az olajbogyókat, a paradicsomot, és ízesítse sóval, borssal. 5 percig süsse lassú tűzön. Adja hozzá a cukrot, ecetet, kapribogyót, padlizsánt és együtt süsse tovább még 10 percig amíg az ecet teljesen el nem párolog. Hagyja a zöldségeket kihűlni, mielőtt tálalja!