Márciusi játékunk legjobb receptje: Provence-i báránykorona 4 személyre

2014.04.18.

Márciusi játékunk legjobb receptje: Provence-i báránykorona 4 személyre

 Húsvéti nyereményjátékunk nyertesének, Vámossy Brigittának a kedvenc húsvéti receptje:

Hozzávalók:

1 kg bárány "French Rack"
1 db padlizsán
1 db cukkini
3 db sonkahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db édeskömény
2 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
1 csokor petrezselyemzöld
125 g szikkadt szendvicskenyér
100 g parmezán sajt
100 g vaj
5 cl Pastis vagy Pernod likőr
1,5 dl száraz fehérbor
0,5 dl olíva olaj

Elkészítése:

A báránygerincet megtisztítjuk a felesleges inaktól, hártyától, faggyútól. Sózzuk, borsozzuk. A kenyérből vajjal, parmezánnal, zöldfűszerekkel, kevés fokhagymával és a Pastis likőrrel robotgéppel krémet készítünk. Ezzel megkenjük a báránygerincet, melyet utána feltekerünk, és egy spárgával átkötünk, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A zöldségeket feldaraboljuk és egy hőálló edény aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és a borral. Erre a zöldségágyra helyezzük a bárányt és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A bárányt felszeleteljük és a vele sült zöldségekkel tálaljuk.