Sárgabarackos csirkekotlett

2011.06.05.

Sárgabarackos csirkekotlett

Hoz­zá­va­lók:

8 szelet kicsontozott csirkemell (kb. 1,3 kg),
2 zacskó Tavaszi hagyma levespor,
250 ml víz,
415 ml sárgabarack dzsem,
100 gr szárított vagy friss sárgabarack,
1 teáskanál frissen szeletelt petrezselyem .

A húsról fejtsük le a bőrt. Egy közepes jénai tálban helyezzük el a húst, öntsük rá a levespor, a víz és a gyümölcs keverékét. Nagyon magas hőmérsékletre előmelegített sütőben, lefedve süssük 30 percig. Vegyük le a fedőt, és további 10 percig süssük, amíg a hús megsül. Csigatésztával tálaljuk, tetejét szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.