Savanyú káposztával töltött csirkecomb

2011.05.24. - Írta: Kisa Judit

Savanyú káposztával töltött csirkecomb

Hozzávalók

40 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 evőkanál natúr ételízesítő, 4 kisebb alsó- vagy felsőcomb

A káposztát megkóstoljuk, ha kell átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, lecsepegtetjük. Könnyebben fogyasztható, ha kisebb darabokra vágjuk a hosszú szálakat. Olajon a natúr ételízesítőt hozzáadva megpároljuk. Kihűtjük, majd a tisztított, megmosott csirkecombok bőre alá tömködjük. Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetve, 210 ºC-on 50 percig sütjük a combokat.

 

Ötlet: aki szereti a különleges ízeket, készítse tökmagolajjal ezt a fogást. A tökmag aromája a savanyú káposzta ízével fenséges együttes!

 

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu