Tejszínes-lazacos penne

2011.07.18. - Írta: Várady Judit

Tejszínes-lazacos penne

Hozzávalók 2 fő részére:


- 1 vákuumcsomagolt füstölt lazac
- 1 teáskanál margarin
- 1 db póréhagyma
- bors
- morzsolt kakukkfű
- 1 fej fokhagyma (ízlés szerint)
- 1dl főzőtejszín
- 1 zacskó penne vagy spagetti tészta (ízlés szerint)

A teáskanál margarint és a lazac saját levél felmelegítjük, és ebben üvegesre pirítjuk az előzőleg karikára vágott póréhagymát. Majd a tűzről levéve hozzáadunk másfél teáskanál morzsolt kakukkfüvet és egy csipetnyi borsot, elkeverjük és ebbe beletesszük az apróra vágott lazacot. Ezután néhány percig hagyjuk az olajban átsülni és a tejszín hozzáadása után még kb. 10 percig főzzük. Penne tésztával vagy spagettivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!