Téli finomság: a mézes mandula

2011.11.16. - Írta: betegvagyok.hu

Téli finomság: a mézes mandula

Hoz­zá­va­lók:

1 1/4 csé­sze tisz­tí­tott man­du­la,
1 csé­sze méz.
 

Dobja a mandulát forrásban lévő vízbe. Rövid ideig hagyja benne, majd szűrje le. Így a mandulát könnyen ki lehet nyomni a barna héjából. Tegye a mandulákat egy kis fémserpenyőbe és sütőben (350°C), vagy tűzhelyen, kis lángon pirítsa aranybarnára. (Néhányszor meg kell keverni, hogy egyenletesen barnuljon!) Hűtse ki, és tegye bele egy nagy, tiszta üvegbe. Óvatosan csurgassa a mézet a mandulákra úgy, hogy az egyenletesen, minden oldalról körülvegye. Segítségül használjon széles pengéjű lapátkést. Fedje be az üveget, és száraz hűvös helyen tárolja egy hónapig.
Joghurtba, piskótára, díszítésként, vagy csak magában finom, és egészséges.