Téli saláta gránátalmával

2012.11.26.

Téli saláta gránátalmával

A téli hónapokban különösen fontos, hogy szervezetünk sok vitaminhoz, ásványi anyaghoz jusson, lehetőleg természetes forrásból. Ezt legegyszerűbben egy ilyen salátával oldhatjuk meg. Egészségesebb és még finomabb is, mintha csak pirulákat kapkodnánk be. A gyermekek is szívesebben megeszik így a gyümölcsöket, sőt még a mézet is bele lehet csempészni.

Hozzávalók:

  • 1 db friss, érett ananász
  • 3 db közepes alma
  • 4 db kivi
  • 1 db narancs
  • 5 db mandarin
  • 1 db gránátalna
  • 2 db banán
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek méz (vagy ízlés szerint édesítőszer)

Elkészítés:

  • Készítsünk elő műanyagtálat.
  • Az ananász, narancs, mandarin, kivi héját távolítsuk el, majd daraboljuk őket közel azonos nagyságúra, s tegyük az előkészített tálba. (Az ananász középső, fás részét vágjuk ki)
  • Szemezzük rá a gránátalma magjait, ügyelve arra, hogy fehér rész ne maradjon rajtuk, mert az nagyon keserű.
  • Mossuk meg almákat is, magházukat távolítsuk el, majd ezt is szeleteljük fel. Ugyanígy készítsük elő a banánt is.
  • Kanalazzuk egyenletesen a saláta tetejére a citromlevet, majd a mézet, és óvatosan keverjük össze az egészet.
  • Hűtőben legalább egy éjszakán át hagyjuk érni.
  • Fogyasztás előtt, alaposan keverjük össze az egészet.