Töltött tojás

Töltött tojás

A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel és tökéletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására.

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling
  • 2 kk. currypor
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors


Elkészítés:

A tojásokat igen óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük, és pont 9 percig főzzük. Ezután az egész fazekat a mosogatóba tesszük, és hideg vízzel alaposan felöntjük. Hagyjuk, hogy a tojások jól áthűljenek.

Miután óvatosan megpucoljuk őket, egy jó éles késsel félbevágjuk, majd a sárgájukat kiszedjük és egy tálba tesszük. Hozzádaraboljuk a vajat, villával alaposan összetörjük, majd a masszát némi tejszínnel fellazítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a snidlinget is. Ha kell, még fűszerezünk rajta, majd a tojáskelyhekbe visszakanalazzuk a tölteléket, és tálaljuk.


Forrás: www.mindmegette.hu

 


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár