Töltött tojás

Töltött tojás

A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel és tökéletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására.

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling
  • 2 kk. currypor
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors


Elkészítés:

A tojásokat igen óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük, és pont 9 percig főzzük. Ezután az egész fazekat a mosogatóba tesszük, és hideg vízzel alaposan felöntjük. Hagyjuk, hogy a tojások jól áthűljenek.

Miután óvatosan megpucoljuk őket, egy jó éles késsel félbevágjuk, majd a sárgájukat kiszedjük és egy tálba tesszük. Hozzádaraboljuk a vajat, villával alaposan összetörjük, majd a masszát némi tejszínnel fellazítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a snidlinget is. Ha kell, még fűszerezünk rajta, majd a tojáskelyhekbe visszakanalazzuk a tölteléket, és tálaljuk.


Forrás: www.mindmegette.hu