Túrós Pite cukorbetegeknek

(30 adag)

Túrós Pite cukorbetegeknek

Hozzávalók a pitéhez:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg Graham-liszt
  • 20 dkg Rama
  • 1 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • egy csipet só
  • 1 dkg glukonon az élesztő felfuttatásához
  • 1 db tojás a teteje kenéséhez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 10 dkg glukonon
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a glukononnal kevert tejben, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle és kelni hagyjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a glukonont és kikeverjük. Reszelt citrom héjjal és citromlével ízesítjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk, a lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük a túrós töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot. Felvert tojással megkenjük és megszurkáljuk. Egy órára hűtőbe tesszük majd megint megkenjük tojással és megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe lassú tűznél sütjük, amíg a teteje márványos nem lesz.

Egy adag tápanyagtartalma:
energia: 542 kJ (132 kcal)
fehérje: 4,6 g
zsír: 7,3 g
szénhidrát: 11,7 g