2014 új irányvonala: itt az 5:2 diéta!

2014.06.04.

2014 új irányvonala: itt az 5:2 diéta!

 Valószínűleg, sokan hallottunk az 5:2 diétáról, ami viharként söpört végig a világ minden területén, és mindenhol egyöntetűen mondták róla, hogy működik!
Sok sztár, mint például Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez vagy éppen Phillip Schoefield szintén kipróbálták az 5:2 diétát.. 2013 sikerdiétájává vált, mely szerint a hét 5 napján normálisan étkezhetünk, ami nagyon sok fogyni vágyó embernek segíteni fog minden valószínűség szerint!

Amennyiben próbálta már ezt a fajta fogyókúrát és egy kis inspirációra van szüksége, vagy éppen most kezdené el, mondunk pár szót az 5:2 diétáról. Tehát, ha elkötelezte magát a fogyás mellett, olvassa tovább…

Nézzük röviden, hogyan is működik az 5:2 fogyókúra. Alapvetően, ez egy részleges diétát jelent, mely szerint a hét két napján nem szabad napi 500 kalória felett fogyasztani az ajánlott 2000 helyett. El tudjuk képzelni, ez milyen sok embernek segít, akik, pont amiatt nem kezdenek el semmilyen fogyókúrát, mert folyamatosan figyelniük kell arra, hogy mit esznek.

Ennek a diétának a kulcsa, hogy a normális bevitel 25%-át visszük be, de csak két napig. Nem egy olyan történetet tudunk, akik két hét alatt 3 kilót fogytak, nem rossz ha belegondolunk, hogy mindössze 4 nap önmegtartóztatás kellett hozzá.

Most nézzünk néhány ételt, amit ehetünk az 5:2 fogyókúrán.

Mivel a kalóriamegkötés elég szigorú arra a két napra, gyakorlatilag bármit ehetünk, csak ne haladja meg az 500 cca-t. Nagyon erősnek, és kitartónak kell lennünk, hogy meg tudjuk állni ezt a kalória-adagot. Zöldség, hal, tojás, sovány hús, illetve levesek szerepelhetnek az étrenden. Próbáljuk kihagyni a reggelit, mert például a croissant is ehető, de abban annyi kalória van, hogy egész nap nem ehetünk mást. Együnk keveset és inkább többször. De beoszthatjuk egy ebédre, vagy reggelinek és vacsorának, ahogy szeretnénk.

De mit ihatunk a „bő” étrendünk mellé?

Természetesen, rengeteg vizet. Hidratáló és éhségcsökkentő hatásuk van. Figyeljünk a tejes italokra, mert ezek megdobhatják a kalóriát. Fekete tea, herba tea, fekete kávé, cukormentes italok segíthetnek az éhség legyőzésében.

Felmerül a kérdés ezek után, hogy egészséges-e az 5:2 kúra?

Sokan azt állítják, hogy az 5:2 diéta nem csak a fogyás segíti elő, de jelentősen csökkenti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, valamint a rák és az Alzheimer-kór ellen is hatásos. Segít meggátolni a 2-es diabétesz kialakulását, de nem ajánlott azoknak, akik már cukorbetegek. Vannak azonban mellékhatásai, mint például a szédülés, alvászavar, fejfájás, közérzetromlás. Tehát, legyünk biztosak benne, hogy felkészültünk a kúrára.