Csokoládés-diós

Csokoládés-diós

Télen a klasszikus bejgli mellett érdemes kipróbálni ezt a fenséges süteményt, 30 perc alatt készen van és még egészségesek is.
 

Hozzávalók:

6 evőkanál sózatlan vaj

20 dkg barnacukor

8 dkg hagyományos liszt

8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

35 dkg hagyományos zabpehely

Fél kávéskanál só

1 tojás, kicsit felverve

1 kávéskanál vanília eszencia

15 dkg aprított dió

6 evőkanál keserű csokoládé, durván összemorzsolva

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Egy kis serpenyőben alacsony lángon megolvasztjuk a vajat. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a barnacukrot és simára keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a kétfajta lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet és sót. Majd elkeverjük a vajas, barnacukros masszával, hozzáadva a felvert tojást és vanília eszenciát. Elkeverés után megszórjuk a dióval és a keserű csokoládéval és jól összekeverjük az immár kész alapanyagot. Evőkanál méretű süteményeket rakunk az immár előkészített formákba és berakjuk a sütőbe körülbelül 15 percre vagy amíg száraznak nem érezzük a tetejét. Jó étvágyat!

Forrás: www.health.com