Csokoládés gesztenyekrém

2011.12.03.

Csokoládés gesztenyekrém

Hoz­zá­va­lók 4 sze­mély­re:

  • 1 tábla (100 g) keserűcsokoládé,
  • 1-2 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál kávélikőr (helyettesíthető kávéval),
  • 100 g gesztenyemassza (lehetőleg édesítés nélküli),
  • 2 dl tejszín.
     

Olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben, vagy forró vízbe helyezett edényben. Tegyük félre, és amikor már nem meleg, keverjük hozzá a cukrot, a kávélikőrt, és a gesztenyemasszát.
Verjük föl kemény habbá a tejszínt, és 2 evőkanálnyit félretéve könnyedén keverjük össze a csokoládés masszával. Tegyük desszertes tálkákba, és hűtsük be 30 percre.
Tálalás előtt díszítsük egy csepp tejszínnel, amit kakaóporral szórtunk meg.
Elkészíthetjük előző nap is, de akkor tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy illatanyagai érvényesüljenek. Adhatunk hozzá ostyát, vagy babapiskótát.

Kalória: 142 Kcal személyenként
Elkészítési idő: 20 perc