Diabetikus gyümölcskenyér

Diabetikus gyümölcskenyér

Hozzávalók:

400 g teljes kiőrlésű liszt
150 g mazsola
125 g mogyoró
100 g cukor (vagy xilit, nyírfacukor, gyümölcscukor)
2 körte
2 alma
2 csomag sütőpor
1 ek kakaó
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almákat és körtéket és vágjuk ki a magházukat. Reszeljük le a darabokat nagylukú reszelőn, és keverjük össze a cukorral és mazsolával. Éjszakára hagyjuk összeérni a keveréket.
Hevítsük elő a sütőt 175 fokra. Vágjuk durva darabokra a mogyorót, és adjuk hozzá a fűszerekkel együtt a gyümölcsös keverékhez. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt is keverjük a masszához.
Dolgozzuk jól össze az egészet, majd öntsük a kikent, liszttel megszórt formába, és 1 órán át süssük.

 

Tápérték szeletenként:

120 kalória, 20 g szénhidrát, 4 g zsír, 3 g fehérje

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: www.rezepte-und-tipps.de