Fertőző-e sushi?

2014.03.05. - Írta: TA

Fertőző-e sushi?

Szeretem a japán ételeket, különösen a sushit. Lehetséges parazitafertőzést kapni tőle?

Elképzelhető, de nagyon kicsi a valószínűsége.

Bocsánat, ha elrontom az étvágyát önnek, aki szereti a sushit, de bármilyen nyers vagy kevésbé főtt hal fogyasztása után kerülhetnek férgek a bélbe. Pácolt hering, sózott hal is tartalmazhatja azokat, viszont ennek egyértelműen kevés az esélye. Az orvosok által közölt, sushi által okozott féregfertőzések száma rendkívül alacsony, az elmúlt nyolc év során csupán pár száz ilyen esetről számoltak be. Természetesen előfordul, hogy valaki nem észleli, hogy megfertőződött, vagy pedig nem keresi fel orvosát, amikor ennek a tünetei jelentkeznek.

Tehát nem szükséges felhagynia a sushi fogyasztással (hacsak nem terhes, ebben az esetben tartózkodnia kell tőle). Érdemes olyan éttermeket választani, amelynek nagy a forgalma. Ami a baktériumokat illeti: tanulmányok alapján a wasabi és az ecet a sushiban minden baktériumot elpusztít.