Gyártsunk otthon szaloncukrot!

Házi szaloncukor

2011.12.15. - Írta: Várady Judit

Gyártsunk otthon szaloncukrot!

• 20 dkg barnacukor
• 1 db narancs
• 1 dl főzőtejszín
• darált keksz
• 5 dkg margarin vagy vaj
• fekete vagy tejcsokoládé

Tegyük a cukrot egy serpenyőbe és melegítsük fel (karamellizáljuk) majd a tűzről levéve öntsük hozzá a tejszínt és a margarint és jó alaposan keverjük össze az előzetesen lereszelt narancshéjat. Miután összekevertük, tegyünk hozzá annyi darált kekszet, amennyivel meg tudjuk formázni a szaloncukrokat.

Amíg hűlnek a szaloncukrok, melegítsünk fel csokoládét és forgassuk bele őket!

Ízlés szerint mogyoróreszelékkel vagy kókuszreszelékkel díszítsük!