Habos diós

24 darab

2013.09.05.

Habos diós

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 17 dkg margarin
  • 10 dkg glukonon
  • 12 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • 6 dkg diabetikus lekvár

Hozzávalók a habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 dkg glukonon
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, a glukonont, a darált diót egy egész tojással, egy csipet sóval és tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap egy kis tepsit kibélelünk a tésztával (nem kell kikenni). Előmelegített sütőben világosra sürjük.

Közben a tojásfehérjéket glukononnal és a citromlével kemény habbá verjük. A kisült tésztát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a habot, és gyenge tűznél rózsaszínre szárítjuk. Ha kihűl vizes késsel szeleteljük.

Sütőforma mérete: 30x23

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 616 kJ (150 kcal)
  • fehérje: 3,0 g
  • zsír: 8,9 g
  • szénhidrát: 13,6 g