Igazi Szegedi halászlé az ünnepi asztalra

2011.12.15. - Írta: Várady Judit

Igazi Szegedi halászlé az ünnepi asztalra

Hozzávalók:

• 3 db pontyfej
• 3 db pontyfarok
• 1 db nagyobb keszeg
• 6 szelet ponty
• 3 db vöröshagyma és 3 gerezd fokhagyma
• 1 db paradicsom
• 2 ek fűszerpaprika, bors

Kevés olajon megdinszteljük az előzetesen felaprított vöröshagymát és a tört fokhagymát és üvegesre pirítjuk. A halakat vágjuk fel és tisztítsuk meg jó alaposan. Adjuk hozzá a pontyfejeket, a pontyfarkat és a keszeget, pörkölt alapnak ízesítsük paprikával, sóval és borssal majd öntsük fel jó bő vízzel! Főzzük addig, amíg a hús már elválik a csonttól majd vegyük ki a haldarabokat és passzírozzuk át alaposan. Az alaplét ezek után forraljuk fel. Miután az alaplével elkészültünk, adjuk hozzá a hal belsőségeit. (haltejet, ikrát) és az előzőleg felszeletelt és besózott halszeleteket, majd főzzük pontosan tíz percig.

Legyünk óvatosak, mert ha tovább főzzük a halat, mint 10 perc, akkor az szétfő vagy szétesik.

Aki erősen szereti a halászlevet, akkor zöldpaprikát vagy chilit adjon hozzá akkor, amikor a halszeleteket beletesszük az már felforrt hal lébe!

Minden esetben forrón tálaljuk!

Jó étvágyat!