Kapros-túrós lepény

2011.12.13. - Írta: Kisa Judit

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók a tésztához

30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 6+2 dkg vaj, 0,5 dl hidegen sajtolt olaj, 5 evőkanál méz, 2-3 evőkanál tej

Hozzávalók a túrókrémhez

75 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 15 dkg méz, 4 tojás, 10+2 dkg kukoricadara, 1-2 csokor kapor
 

A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, a 6 dkg vajat, mézet. Annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy kellemesen rugalmas tésztát kapjunk.

2 dkg vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beleterítjük a tepsibe, megszórjuk 2 dkg kukoricadarával.

A villával összetört túrót összekeverjük a tejföllel, a mézzel, a tojások sárgájával, 10 dkg kukoricadarával, és a megmosott, apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a masszába. A krémet rákenjük a tésztára. 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

 

Ötlet: Langyosan vagy hidegen szebben szeletelhető.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu