Lilahagymás kínai kel fokhagymás öntettel

2011.06.17. - Írta: Kisa Judit

Lilahagymás kínai kel fokhagymás öntettel

Hozzávalók:

80 dkg kínai kel, 2 közepes fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 kávéskanál só, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál almaecet, 1 teáskanál méz

A zúzott fokhagymára öntjük az olajat, és egy kisebb edényben addig melegítjük, míg megjelennek az első gyöngyöcskék az olajban. Ekkor felöntjük 1,5 dl vízzel, összeforraljuk. Ízesítjük ecettel, sóval, mézzel. Ráöntjük az összevágott zöldségekre, összekeverjük. Tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.