Morzsaparti

2011.12.14. - Írta: Várady Judit

Morzsaparti

Egy kellemes, barátokkal eltöltött vacsora után, a hűtőben nemigen találunk semmi hasznosat, amit másnap meg tudnánk enni. Ha szerencsénk van, még maradt a tegnapi süt húsból, ha nem rendelhetünk valamit, vagy tovább nyitogathatjuk a hűtőnek az ajtaját.
Én egy harmadik megoldást választok!
Sosem volt még olyan, hogy ne legyen 2-3 féle alapanyag ahhoz, hogy valami egyszerű, de ízletes vacsorát dobjunk össze!
A morzsapartiról megmaradt maradékokból, nekem ezt sikerült kisütnöm:

Hozzávalók:

4db paradicsom
1db cukkini vagy padlizsán
1db vöröshagyma
Füstölt mozzarella sajt + amiket találunk a hűtőben
3 evőkanál olivaolaj

Fűszerezéshez:

2 csipet kakukkfű

Színes bors


Hámozzuk meg a vöröshagymát, tegyük serpenyőbe és pirítsuk üvegesre. Mossuk meg a cukkinit és a paradicsomokat, majd vágjuk fel karikákra. Miután a hagyma arany barnára sült tegyük át egy lapos sütőtálba. A serpenyőben pirítsuk meg a cukkini szeleteket. Végül helyezzük sorba az előzetesen sütőtálba tett hagymára a zöldség szeleteket é s a sajtokat, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük és öntsük nyakon olivaolajjal. Helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 25 percig!


Jó étvágyat! :)