Rumos csoki torta

2012.01.29.

Rumos csoki torta

Hozzávalók:
Krém
• 300 g vaj,
• 200 g porcukor
• 3 tojássárgája
• 3-4 evőkanál kakaó
• rum aroma
• Szirup
• 200 ml víz
• 100 g cukor
• 1 rumos cappuccino
• rum aroma
Máz
• 150 g tejcsoki
• 100 g vaj
• 2 evőkanál
• Dekor krém
• 100 g étcsoki
• 300 ml tejszín

Elkészítés:

Lap: a tojásfehérjéket összekavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, vizet, olajat és aromát, majd a lisztet, melyet összekavartunk a sütőporral és a kakaóval. Az összetételt egy tepsibe öntjük, amibe sütőpapírt helyeztünk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a lapot, azután vízszintesen kettőbe vágjuk.

Krém: a vajat kikavarjuk cukorral és a tojássárgákkal, melyeket egyenként hozzákavarunk. Hozzáadjuk a kakaót és rum aromát. Folyamatosan kavarjuk, amíg egy habos krémet kapunk.

Szirup: a vizet és cukrot tűzre tesszük, hozzáadjuk a cappucciono port és a rum aromát. megvárjuk míg felfő, azután hagyjuk kihűlni.

Máz: a vajat és tejszínt feltesszük a tűzre, megolvasztjuk és összekavarjuk, míg homogén lesz. Hagyjuk hűlni, hogy szobahőmérsékletű legyen.

Dekor: 100 ml tejszínhez hozzáadjuk a felaprózott csokit és addig kavarjuk amíg az elolvad. 2-3 órára kitesszük hidegre. Ezután hozzáadjuk a maradék tejszínt és addig verjük amíg kétszeresére nő.

Összetétel: a lapot megöntözzük sziruppal és megkenjük krémmel. Rátesszük a másik lapot, azt megkenjük mázzal és betesszük hűtőbe. Mikor a máz megkeményedett, ízlés szerint kidekoráljuk a tortát. Csoki darabkákat is fel lehet használni.
Felszolgálás

Hidegen tálaljuk.

A rumos csoki torta receptet Pica ajánlotta.

Forrás: www.otletkonyha.hu