Sárgaborsós szendvicskrém

2011.03.09.

Sárgaborsós szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 csapott kiskanál só
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

 

A sárgaborsót dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ha kihűlt, citromlével, pirospaprikával, a fokhagymával és a hidegen sajtolt olajjal turmixoljuk. Kenyérre kenve kínáljuk. Hűtőben tárolva néhány napig eltartható.

Elkészítési idő: 40 perc

Ötlet: ha a főzésnél túl lágyra sikerült a sárgaborsó, kukoricadarával sűríthetjük, hogy krémes állagú legyen