Savanyú krumpli buggyantott tojással

2011.07.04. - Írta: Kisa Judit

Savanyú krumpli buggyantott tojással

Hozzávalók:

80 dkg krumpli hámozva apró kockára vágva, 1 teáskanál só, 4-5 babérlevél, 4 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál almaecet, személyenként 1-2 tojás

A burgonyát 1 liternyi vízben, 1 teáskanál sóval puhára főzzük, babérlevéllel ízesítjük. A liszt és a tejföl keverékével besűrítjük. A sűrűségének a leves és a főzelék közötti állagúnak kell lenni. Almaecettel ízesítjük. Személyenként 1-2 egész tojást csészében felütünk, majd egészben beleöntjük az ételbe, különböző helyekre. Elkapcsoljuk alatta a gázt, s tálalásig (legalább 10 perc) a tojások átfőnek.