Tavaszi vitaminsaláta

2012.04.28. - Írta: SzN

Tavaszi vitaminsaláta

A tél végére szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, sokan fáradtságra, enerváltságra panaszkodnak. Ez az úgynevezett „tavaszi fáradtság”, amelyet motiválatlanság, aluszékonyság is jellemezhet. Alább közreadunk egy abszolút tavaszi, „vitamindús receptet”, amely segítségével Ön újra formába lendülhet...

Tavaszi vitaminsaláta

Hozzávalók:

  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 fej friss saláta
  • 4 dl joghurt
  • 2 dj majonéz
  • só, bors, fokhagyma, cukor, borecet, mustár ízlés szerint

A zöldségeket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, a retket, hagymát és salátát szárvégeitől megszabadítjuk, majd az összes zöldséget felszeleteljük. A salátát inkább kézzel tépkedjük, így kevésbé sérül, és nem esik hamar össze.

Egy nagy salátástálba helyezzük az összetépkedett salátaleveleket, erre kerül a retek, a legtetejére pedig a zöldhagyma – ez a saláta már üde színei miatt is étvágygerjesztő.

A majonézt és a joghurtot friss reszelt fokhagymával, borssal, sóval, borecettel, mustárral fűszerezzük ízlés szerint, és egy kisebb kancsóba töltjük, hogy mindenki maga dönthesse el, mennyi öntet kerüljön a salátájára.

Bármilyen hideg étel mellé kitűnő, de főétkezések alkalmával is bátran asztalra adhatjuk.
Jó étvágyat!