Tejszínes barackos csirke kelbimbóval tálalva

Főzzük el az ex-et!

2012.01.30. - Írta: Várady Judit

Tejszínes barackos csirke kelbimbóval tálalva

Itt az idő, hogy újrakeverjük a paklit! A jó lapjárásért csak mi tehetünk! Keverjük meg és ne várjunk tovább, 21re húzzunk lapot! Egy dolgot ne feledjünk: a játékot mi irányítjuk!
Vessük le magunkról a méltatlanná vált konfekció inget és keverjük össze a színeket!

Ahogy a gasztronómiában is igaz, vagyis az édes a sóssal, savanyúval kitűnő párost tudnak alkotni, úgy igaz ez a színekre is! Egy szép zöld, vagy narancs színt visz a szürke hétköznapokba. Úgy, mint ez a tejszínes barackos csirke is, pár szem kelbimbóval tálalva.

Nem lesz sok? Merülhet fel a kérdés. Barack és a kelbimbó? Egy próbát megér!
Eredeti, izgalmas ízbomba!

Hozzávalók:

• ½ kg filézett csirke vagy pulykamell
• 2 dl tejszín
• 5 szem burgonya
• 3dl tej
• ¼ kg kelbimbó
• 1 doboz őszibarackbefőtt
• bors
• só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük fel főzni a meghámozott és felkockázott burgonyát és egy külön lábasban a kelbimbót. Kevés olajon süssük át az előtte megtisztított és szeletekre vágott csirkemell csíkokat kb. 10 percig egy serpenyőben. Miután picit megkapta a hús mindkét oldalát, a serpenyőben lévő olajat öntsük a tepsi aljára és helyezzük rá a félkész csirkefiléket. Minden húsra tegyünk 1-1 gerezd barackot és öntsük le a tejszínnel. Helyezzük az előmelegített sütőbe és 180 fokon 20 percig süssük. Ezalatt készítsük el a burgonyapürét és a megfőtt kelbimbót vegyük le a tűzről és öntsük le róla a vizet.

Miután megsült a hús, tegyük egy tányérra, köretnek tegyünk mellé burgonyapürét és rakjuk körbe kelbimbóval. Nemcsak szín, az íz kavalkád sem fog elmaradni!