Túrós Pite nem csak cukorbetegeknek

30 darab

Túrós Pite nem csak cukorbetegeknek

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg Graham-liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő 0,5 dl tej
  • egy csipet só
  • 1 dkg glukonon az élesztőhöz
  • 1 db tojás a kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 10 dkg glukonon
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a glukononnal elkevert tejben, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztát gyúrunk belőle. Két cipót formálunk és kelni hagyjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a glukonont és kikeverjük. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és citromlével. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, a lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük a túrós töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot is. Felvert tojással megkenjük, és megszurkáljuk. Egy órára hűtőbe tesszük,majd ismét megkenjük tojással, és megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük, amíg a teteje márványos nem lesz. Sütőforma mérete: 30*23 cm

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 542 kJ (132 kcal)
  • fehérje: 4,6 g
  • zsír: 7,3 g
  • szénhidrát: 11,7 g