Zöldségcurry

2011.06.09. - Írta: Kisa Judit

Címkék: curry zöldség
Zöldségcurry

Hozzávalók: személyenként 25 dkg bármilyen zöldségféle vegyesen;
1 kg zöldséghez: 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál curry por, 3 db paradicsom vagy 1-2 dl paradicsom ivólé, 3-4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj, 1-2 teáskanál só
 

 

A főzőedénybe beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezután tesszük kis lángra, a tűzre. Amikor picit gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, s belekeverjük a curry port. Rátesszük az összevágott zöldségeket, a paradicsomot, sózzuk, időnként megkeverve készre pároljuk.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu