Hozzávalók 4 személyre:
4 db réteslap
18 dkg alma megpucolva
1 evőkanál juharszirup
1+1 mokkáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
fél lapos mokkáskanál szárított bazsalikom
6 evőkanál vaj
3 evőkanál cukor
4 levél friss bazsalikom
ízlés szerint tejszínhab
A vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük egy mokkáskanál fahéjjal. A rétestésztát négybe vágjuk, minden réteget (kivéve az utolsót) megkenünk vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral, összesen legyen négy réteg. Az így kapott lapokat óvatosan behelyezzük a muffinsütő forma mélyedésébe. Sütőbe tesszük és 180 fokon addig sütjük, míg a szélek világos-aranyszínűek nem lesznek. Ezután kivesszük a formákat. Az almát előkészítjük és kockára vágjuk, ráöntjük a juharszirupot és megszórjuk a fahéjjal, a szárított bazsalikommal és a reszelt szerecsendióval. Az előkészített rétestésztás kosárkákba belekanalazzuk az almás tölteléket. 190 fokon további 7-10 percig sütjük. Gyakran nézzük meg a süteményt, nehogy a réteslapok szélei megégjenek.
A szárított bazsalikom intenzív fűszer, ezért különösen ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön túl sok belőle az almás töltelékbe. Fontos, hogy ne friss bazsalikomot tegyünk a töltelékbe, mert sütés alatt a bazsalikom elveszíti élvezeti értékét. Friss bazsalikomot csak a sütés után tegyünk a süteményre.
4 db réteslap
18 dkg alma megpucolva
1 evőkanál juharszirup
1+1 mokkáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
fél lapos mokkáskanál szárított bazsalikom
6 evőkanál vaj
3 evőkanál cukor
4 levél friss bazsalikom
ízlés szerint tejszínhab
A vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük egy mokkáskanál fahéjjal. A rétestésztát négybe vágjuk, minden réteget (kivéve az utolsót) megkenünk vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral, összesen legyen négy réteg. Az így kapott lapokat óvatosan behelyezzük a muffinsütő forma mélyedésébe. Sütőbe tesszük és 180 fokon addig sütjük, míg a szélek világos-aranyszínűek nem lesznek. Ezután kivesszük a formákat. Az almát előkészítjük és kockára vágjuk, ráöntjük a juharszirupot és megszórjuk a fahéjjal, a szárított bazsalikommal és a reszelt szerecsendióval. Az előkészített rétestésztás kosárkákba belekanalazzuk az almás tölteléket. 190 fokon további 7-10 percig sütjük. Gyakran nézzük meg a süteményt, nehogy a réteslapok szélei megégjenek.
A szárított bazsalikom intenzív fűszer, ezért különösen ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön túl sok belőle az almás töltelékbe. Fontos, hogy ne friss bazsalikomot tegyünk a töltelékbe, mert sütés alatt a bazsalikom elveszíti élvezeti értékét. Friss bazsalikomot csak a sütés után tegyünk a süteményre.