Lecsóhoz
szalonna
1 paradicsom
2 paprika
1 vöröshagyma
só
piros paprika
olaj
Tócsnihoz:
0,5 kg burgonya
1 tojás
1-2 evőkanál liszt
só
olaj a sütéshez
A paradicsomot leforrázzuk,meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát felkockázzuk. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük az olajban. A húst 3 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, majd a szalonnás zsírban megsütjük. Ezután félretesszük a húst és beletesszük a serpenyőbe a hagymát, sózzuk és megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és piros paprikát adunk hozzá, rátesszük a paradicsomot és visszahúzzuk a tűzre. Hozzáadjuk a paprikát, és mielőtt teljesen elkészülne a lecsó, visszatesszük a hússzeleteket és pár percig együtt főzzük.
A tócsnihoz megpucoljuk a burgonyát, nyersen lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Forró olajban nagy adagban kisütjük.
Tipp: tálaláskor a nagyobb tócsni egyik szélére tegyük a lecsót és a húst, majd a másik felével takarjuk le a tölteléket, úgy, hogy még lehessen látni, hogy mi van benne. Petrezselyemmel díszíthetjük.
Még nincs hozzászólás.
Szakértőink
dr. Süli Ágota
pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
só
bors
Lecsóhoz
szalonna
1 paradicsom
2 paprika
1 vöröshagyma
só
piros paprika
olaj
Tócsnihoz:
0,5 kg burgonya
1 tojás
1-2 evőkanál liszt
só
olaj a sütéshez
A paradicsomot leforrázzuk,meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát felkockázzuk. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük az olajban. A húst 3 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, majd a szalonnás zsírban megsütjük. Ezután félretesszük a húst és beletesszük a serpenyőbe a hagymát, sózzuk és megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és piros paprikát adunk hozzá, rátesszük a paradicsomot és visszahúzzuk a tűzre. Hozzáadjuk a paprikát, és mielőtt teljesen elkészülne a lecsó, visszatesszük a hússzeleteket és pár percig együtt főzzük.
A tócsnihoz megpucoljuk a burgonyát, nyersen lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Forró olajban nagy adagban kisütjük.
Tipp: tálaláskor a nagyobb tócsni egyik szélére tegyük a lecsót és a húst, majd a másik felével takarjuk le a tölteléket, úgy, hogy még lehessen látni, hogy mi van benne. Petrezselyemmel díszíthetjük.